Hoe laat moet ik aanwezig zijn op het scholentoernooi?
Vanaf 17:00 uur ben je welkom op zwembad de Wisselaar. Daar zul je opgevangen worden door onze vereniging. De eerste wedstrijden starten om 17:30 uur.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn op de oefentraining?
Om 16:50 kan je gaan omkleden op zwembad de Wisselaar. Vanaf 17:00 zal de training beginnen en deze zal tot 18:00 doorgaan.

Wat moet ik doen als ik binnenkom?
Bij binnenkomst mag je je aanmelden bij de welkomsttafel. Zij kunnen dan zien in welk team jij zit. Je krijgt dan van hun een nummer. Deze moet je goed onthouden, want nadat je bent omgekleed moet je naar dat nummer toe. Daar staat namelijk jou team en jou coach te wachten.

Wat moet ik meenemen?
In ieder geval je zwembroek en een handdoek. Verder kun je een trui of badjas meenemen zodat je het niet zo koud krijgt tussen de wedstrijden door.

Krijgen we wat te eten of drinken tijdens het toernooi?
Ja, iedereen krijgt van ons een pakje drinken en een lekkere koek.

Mag ik zelf ook eten en drinken meenemen?
Natuurlijk mag dat. Zolang je al het afval maar netjes in de prullenbak gooit.

Tot hoe laat duurt het toernooi?
Het toernooi duurt uiterlijk tot 20:00 uur, maar voor de meeste teams is het al eerder afgelopen. De laatste paar rondes zijn namelijk finale rondes. Zit je niet in de finale dan mag je al eerder naar huis.

Kan ik ergens zien hoe laat ik moet spelen?
Nu nog niet, maar zodra de speelschema’s klaar zijn zullen ze op de website worden gezet. Houdt de website dus goed in gaten of like ons op facebook pagina voor actuele berichten.

Hoelang duurt een wedstrijd?
Een wedstrijd duurt ongeveer 10 minuten. Dit hangt van het aantal aangemelde teams af.

Hoe groot is een team?
Een team bestaat uit 5 kinderen. 4 veldspelers en 1 keeper. Daarnaast zijn er nog een aantal wissels voor als je moe bent.

Wat zijn de spelregels?
Ieder team krijgt van ons een eigen coach. Deze zal jullie zo veel mogelijk leren over waterpolo. Tijdens het toernooi spelen we met de volgende spelregels:

  • Aan het begin van iedere wedstrijd moet je klaarliggen met één hand aan de kant. Wanneer de scheidsrechter fluit, zwem je zo snel als je kunt naar de bal om te beginnen.
  • Je mag de bal niet onder water houden, dus je mag niet te lang op de bal hangen.
  • Als de scheidsrechter fluit voor een vrije bal, moet je kijken welke kan hij op wijst. Wijst hij naar het doel waar jij wil scoren, dan krijgt jou team de bal. Wijst hij naar het doel waar je tegenstander wil scoren, dan krijgt de tegenstander de bal.
  • Na een doelpunt gaat iedereen terug naar de eigen speelhelft en als de scheidsrechter fluit gaat het spel weer verder.

Is er een prijsuitreiking?
Ja, na de laatste wedstrijd krijgt het winnende team een mooie beker uitgereikt.

Heb je nog andere vragen? Stel ze gerust via het contactformulier op deze website.