SBC2000 is een zwemvereniging uit het Brabantse Breda. Bij SBC2000 kan je de zwemsport zowel op recreatief als competitief niveau beoefenen. Daarbij staat bij ons naast prestatie het plezier centraal en zijn we niet alleen actief in het water, maar organiseren wij ook andere activiteiten in verenigingsverband.

Voor meer informatie over SBC2000 in het algemeen, zie de homepage.

SBC2000 Waterpolo

Bij SBC2000 Waterpolo kan iedereen vanaf 7 jaar komen waterpoloën. Er zijn team in verschillende leeftijden.

De jeugd categorieën

MINIPOLO en E jeugd (7 tot 11 jaar, gemengd)Kinderen tot 11 jaar spelen op een klein veldje met kleine doeltjes. Er zitten 5 kinderen in een team. De MINIPOLO neemt een aantal keer per jaar deel aan MINIPOLO toernooien. De E jeugd speelt mee in de wekelijkse reguliere competitie.

De MINIPOLO en E-jeugd traint 2 keer per de week:
Dinsdag         18:15 – 19:15 uur
Woensdag      17:00 – 18:00 uur

D jeugd (11 tot 13 jaar, gemengd)Vanaf 11 jaar ga je op een groter veld spelen. Je speelt dan ook met 7 kinderen in een team en met grotere doelen. Ook de wedstrijden duren langer. Tot 13 jaar speel je 4 keer 4 minuten. In het echt duurt het wat langer, omdat de tijd even wordt gestopt bij overtredingen.

C en B jeugd (13 tot 17 jaar, jongens & meisjes)Het gaat steeds meer op volwassen waterpolo lijken. De wedstrijden duren weer iets langer, namelijk 4 keer 5 minuten. Ook hier wordt de tijd even gestopt als het spel stil ligt door overtredingen.

A jeugd (17 tot 19 jaar, jongens en meisjes)Dit is zo goed als gelijk als het volwassen waterpolo. Na de A jeugd ga je door naar de senioren. Voor de meisjes bestaat er geen A Jeugd. Zij gaan na de B jeugd meteen door naar de senioren.

Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen? Neem dan contact op via het contactformulier op deze website.